Pogoda APRS/CWOP - widok mapy · informacje · telemetria · pogoda · surowe · status · beacony · wiadomości · biuletyny · przegląd · w ruchu · moje konto
W wyszukiwaniu możesz użyć metaznaków (*?) po prefiksie. Przykład: G*
Raport pogodowy APRS/CWOP ze stacji DW5686 - informacje
Komentarz: .WD 31
Lokalizacja: 35°14.93' N 81°01.97' W - lokator EM95LF69BR - pokaż mapę - mapa statyczna
771.9 m na północny wschód kurs 32° z Belmont, Gaston County, North Carolina, United States [?]
4.0 km na wschód kurs 74° z Cramerton, Gaston County, North Carolina, United States
17.4 km na zachód kurs 278° z Charlotte, Mecklenburg County, North Carolina, United States
144.7 km na południowy zachód kurs 231° z Greensboro, Guilford County, North Carolina, United States
Ostatnia pozycja: 2021-10-23 15:41:02 UTC (3m59s temu)
2021-10-23 11:41:02 EDT czasu lokalnego dla Belmont, United States [?]
Ostatni raport pogodowy: 2021-10-23 15:36:02 UTC (8m59s temu)
2021-10-23 11:36:02 EDT czasu lokalnego dla Belmont, United States [?]
Temperatura: 17.8 °C
Punkt rosy: 9.4 °C
Wilgotność: 58 %
Ciśnienie: 1019.0 mbar
Wiatr: z północnego wschodu 51° 2.7 m/s (Wiatr w porywach 6.7 m/s)
Opady: 0.0 mm przez ostatnią godzinę, 0.0 mm przez ostatnie 24 godziny, 0.0 mm od północy
Nasłonecznienie: 594 W/m²
Na tej stronie znajdują się dane pochodzące w większości z prywatnych stacji pogodowych. Stacje z prefiksem CW i numerem w znaku biorą udział w programie Citizen Weather Observer Program (CWOP). Większość pozostałych stacji to radioamatorzy z uruchomioną stacją pogodową. Niektóre informacje pochodzą z ogólnodostępnych źródeł, jak lotniskowe raporty pogodowe.
User guide · FAQ · Blog · Grupa dyskusyjna · Linkowanie do aprs.fi · Obszary AIS · Status usługi · Statystyki bazy danych · Reklama na aprs.fi · Szczegóły techniczne · API · Lista zmian · Planowane zmiany · Podziękowania · Warunki korzystania · iPhone/iPad APRS